Search
ΕΤΑΔ

ΕΤΑΔ: παραχωρεί ιστορικό ακίνητο στο Ψυρρή στο Δήμο Αθηναίων

Το ιστορικό θέατρο “Εμπρός”, που βρίσκεται στην περιοχή του Ψυρρή, περνά στα χέρια του Δήμου Αθηναίων μετά από συμφωνία με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), αποτέλεσμα μακροχρόνιων προσπαθειών. Αυτή η εξέλιξη επιτρέπει στον Δήμο να προχωρήσει στην αναστήλωση και επισήμανση του ακινήτου. Το κτίριο του θεάτρου, αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως τυπογραφείο της εφημερίδας “ΕΜΠΡΟΣ” στη δεκαετία του ’30, ενώ μετατράπηκε σε θέατρο το 1988 και λειτούργησε ως τέτοιο μέχρι το 2007.

Το 2011, το θέατρο βρέθηκε υπό κατάληψη, και τώρα, με την πρόσφατη συμφωνία, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τον χώρο. Ο Παναγιώτης Μπαλωμένος, Εντεταλμένος Σύμβουλος και υπηρεσιακός Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, τόνισε τη σημασία της εξυγίανσης μιας προηγουμένως προβληματικής κατάστασης και την ανάγκη για παρεμβάσεις που θα επαναφέρουν το θέατρο στην κατάλληλη θέση για το κοινό και τους επισκέπτες της πόλης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υπογράμμισε την προστιθέμενη αξία που θα προσφέρει το αναβαθμισμένο “ΕΜΠΡΟΣ” στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας, προσδίδοντας μια “ανάσα” πολιτισμού και μετατρέποντάς το σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό και ασφαλές θέατρο.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *