Search
Alpha Finance

Alpha Finance: Συνολικό χαρτοφυλάκιο 3,9 δισ. και ανάκαμψη στην αγορά ακινήτων

Η Alpha Finance σε πρόσφατη έκθεσή της κάνει λόγο για μια δυναμική ανάκαμψη στην ελληνική αγορά ακινήτων, μετά από μια περίοδο οικονομικών δυσκολιών. Η αισιοδοξία για τη συνέχιση αυτής της ανάκαμψης βασίζεται σε πολλά θετικά μακροοικονομικά σημάδια, όπως η αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων, η ανάπτυξη του τουρισμού και οι ενδεχόμενες αυξήσεις στις χρηματοδοτήσεις από τον τραπεζικό τομέα.

Η εταιρεία αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα υπέστη σοβαρά πλήγματα λόγω της δημοσιονομικής κρίσης και της ύφεσης. Παρόλα αυτά, η επακόλουθη άνοδος στα τελευταία χρόνια ενισχύθηκε από την πολιτική σταθερότητα και τις θετικές μακροοικονομικές εξελίξεις, καθώς και από την αναβάθμιση της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα.

Οι Ελληνικές Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητα (ΑΕΕΑΠ) έχουν επωφεληθεί από αυτή την ανάκαμψη, διευρύνοντας τα χαρτοφυλάκια τους και επιδεικνύοντας ενεργή διαφοροποίηση στις επενδύσεις τους. Οι εννέα εγχώριες ΑΕΕΑΠ συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά για να επιτύχουν σταθερή και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *