Search
εξοικονομώ - επιχειρώ

Άνοιξε η πλατφόρμα του προγράμματος ” Εξοικονομώ – Επιχειρώ” για ξενοδοχεία και καταλύματα

Τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, ξεκινά η διαδικασία για την κατάθεση αιτήσεων του «Εξοικονομώ – Επιχειρώ», που αφορά κυρίως ξενοδοχεία και καταλύματα, έχοντας ως τελική προθεσμία την 31η Μαρτίου.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για οικονομική στήριξη, συνολικής αξίας 176 εκατομμυρίων ευρώ, για επενδυτικά έργα που αναμένεται να συμβάλλουν σε εξοικονόμηση αρχικής ενέργειας τουλάχιστον 40% και σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά τουλάχιστον 35%.

Ποιοι το δικαιούνται;

Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν –είτε πρόκειται για μικρές, μεσαίες, μεγάλες ή πολύ μεγάλες– στους τομείς του εμπορίου, των υπηρεσιών, της εστίασης, της παραγωγής αρτοσκευασμάτων και γλυκών, καθώς και του τουρισμού, με τις τελευταίες να μπορούν να συμμετέχουν εφόσον διαθέτουν έως 200 κρεβάτια.

Η χρηματοδοτική ενίσχυση για τα επιλέξιμα επενδυτικά σχέδια μπορεί να φτάσει έως και το 65% του συνολικού κόστους, με το ποσοστό αυτό να καθορίζεται αναλόγως της φύσης της παρέμβασης (κτιριακές ή μη κτιριακές υποδομές) και του μεγέθους της επιχείρησης.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *