Search
Airbnb

Η Airbnb απαγορεύει τις εσωτερικές κάμερες ασφαλείας για όλες τις καταχωρήσεις στην πλατφόρμα

Η Airbnb ανακοίνωσε μια νέα πολιτική που απαγορεύει τη χρήση καμερών ασφαλείας σε εσωτερικούς χώρους στις παγκόσμιες καταχωρήσεις της, με προθεσμία συμμόρφωσης που έχει οριστεί για το τέλος του επόμενου μήνα. Η εταιρεία επέτρεπε προηγουμένως στους οικοδεσπότες να εγκαθιστούν κάμερες ασφαλείας σε κοινόχρηστους χώρους, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές αναφέρονταν σαφώς στις λεπτομέρειες της καταχώρισης και τοποθετούνταν σε εμφανή σημεία. Ωστόσο, οι κάμερες σε ιδιωτικούς χώρους, όπως τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια, ήταν πάντα απαγορευμένες. Τώρα, η Airbnb αποφάσισε να επεκτείνει την απαγόρευση αυτή σε όλους τους εσωτερικούς χώρους μιας καταχώρισης, ανεξάρτητα από την προβλεπόμενη χρήση ή τη θέση των καμερών.

“Αυτή η επικαιροποίηση της πολιτικής αναπτύχθηκε μέσα από συζητήσεις με την κοινότητα των οικοδεσποτών και των επισκεπτών μας, παράλληλα με τη συμβολή εμπειρογνωμόνων σε θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής”, δήλωσε η Juniper Downs, η οποία επιβλέπει την πολιτική της κοινότητας και τις συνεργασίες στην Airbnb.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Airbnb που χρησιμοποιούν επί του παρόντος κάμερες ασφαλείας εσωτερικού χώρου οφείλουν να τις αφαιρέσουν έως τις 30 Απριλίου, όπως δήλωσε η εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο. Η μη τήρηση αυτού του νέου κανόνα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση της καταχώρισης ή του λογαριασμού τους από την πλατφόρμα.

Η Airbnb αναμένει ότι η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει μόνο μια μειοψηφία των καταχωρήσεων. Η πλατφόρμα, η οποία ξεκίνησε το 2017, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι πάνω από 5 εκατομμύρια οικοδεσπότες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της.

Ενώ η απαγόρευση ισχύει αυστηρά για τον εξοπλισμό ασφαλείας εσωτερικών χώρων, οι συσκευές παρακολούθησης εξωτερικών χώρων, όπως οι κάμερες που είναι ενσωματωμένες σε κουδούνια, εξακολουθούν να επιτρέπονται. Ωστόσο, η παρουσία τους πρέπει να γνωστοποιείται στους δυνητικούς επισκέπτες πριν από την κράτηση. Η ενημέρωση αυτή έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής που προωθούνται από τις τεχνολογικές εξελίξεις, με φορείς όπως η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εκτεταμένη συλλογή και πώληση προσωπικών δεδομένων σε τρίτους.

Η χρήση καμερών ασφαλείας στα καταλύματα της Airbnb έχει αποτελέσει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα, αποτελώντας μάλιστα αντικείμενο σάτιρας σε ένα πρόσφατο σκετς του “Saturday Night Live”. Αυτό το σκετς πρότεινε με χιούμορ ότι οι επισκέπτες θα μπορούσαν να παρακολουθούνται κρυφά, αντανακλώντας ευρύτερες ανησυχίες για την ιδιωτική ζωή κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Σε σχετικές ειδήσεις, ένας υπάλληλος της Royal Caribbean για κρουαζιέρες συνελήφθη πρόσφατα στο Fort Lauderdale της Φλόριντα, επειδή φέρεται να εγκατέστησε κάμερες στα μπάνια των καμπινών των επισκεπτών για να καταγράφει κρυφά τους επιβάτες.

Διαβάστε επίσης:

3 λόγοι για να επενδύσετε σε μια εταιρεία ακινήτων

Επισκεφθείτε τις σελίδες μας στο Facebook και Linkedin.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *