Search

Μήνυση Κατά της RealPage: Κατηγορίες για Συνωμοσία Αύξησης Ενοικίων μέσω Αλγορίθμων

Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με διάφορες πολιτείες, κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας λογισμικού RealPage, κατηγορώντας την ότι διευκόλυνε μια συνωμοσία για τον καθορισμό των ενοικίων στις ΗΠΑ. Η μήνυση επικεντρώνεται στη χρήση του λογισμικού YieldStar της RealPage, το οποίο φέρεται να έδωσε τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να συνεννοούνται μεταξύ τους με στόχο την αύξηση των τιμών ενοικίασης.

Η RealPage συγκεντρώνει εμπιστευτικές πληροφορίες από διάφορους ιδιοκτήτες σχετικά με τα ενοίκια και την πληρότητα των ακινήτων τους, και με βάση αυτά τα δεδομένα, ένας αλγόριθμος προτείνει το ύψος των ενοικίων. Σύμφωνα με την αγωγή, αυτές οι προτεινόμενες τιμές είναι συχνά πολύ υψηλότερες από ό,τι θα ίσχυε σε μια ανταγωνιστική αγορά. Η κυβέρνηση τονίζει ότι αυτή η πρακτική οδήγησε σε αυξήσεις ενοικίων πέρα από τις δυνατότητες των πολιτών, συμβάλλοντας στην ευρύτερη στεγαστική κρίση.

Η RealPage αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες δεν είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τις προτάσεις του λογισμικού και ότι άλλοι παράγοντες, όπως η περιορισμένη προσφορά κατοικιών, ευθύνονται για την άνοδο των τιμών ενοικίασης.

Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει τον αυξανόμενο ρόλο της τεχνολογίας και των αλγορίθμων στον καθορισμό των τιμών σε διάφορους τομείς της οικονομίας, με τις ρυθμιστικές αρχές να εξετάζουν την πιθανή κακόβουλη χρήση τους​.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *