Search
airbnb

Νέα πολιτική ακυρώσεων φέρνει η Airbnb από τον Ιούνιο

Από την 6η Ιουνίου 2024, η Airbnb προβαίνει στην εφαρμογή μιας αναβαθμισμένης πολιτικής ακυρώσεων με την επωνυμία “Major Disruptive Events Policy”, η οποία διασαφηνίζει τις περιστάσεις κάτω από τις οποίες επιτρέπονται οι ακυρώσεις κρατήσεων και η επιστροφή χρηματικών ποσών σε οικοδεσπότες και επισκέπτες.

Συγκεκριμένα, οι ακυρώσεις και οι επιστροφές χρημάτων θα είναι δυνατές όταν εμφανίζονται αναπάντεχα σημαντικά συμβάντα όπως φυσικές καταστροφές, επιβολή κυβερνητικών ταξιδιωτικών περιορισμών ή σημαντικά καιρικά φαινόμενα που αποτρέπουν τους επισκέπτες από το να διαμείνουν σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Η ενημερωμένη πολιτική περιλαμβάνει καταστάσεις όπως κηρυγμένες έκτακτες ανάγκες, δημόσιες επιδημίες, κυβερνητικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς (εκτός από προειδοποιητικά μέτρα), στρατιωτικές εξεγέρσεις, μεγάλης κλίμακας διακοπές δημόσιων υπηρεσιών και φυσικές καταστροφές.

Με την εφαρμογή της νέας πολιτικής από τις 6 Ιουνίου, η υφιστάμενη πολιτική ακυρώσεων από πλευράς οικοδεσπότη δεν ισχύει, επιτρέποντας στους επισκέπτες να προχωρούν σε ακυρώσεις και να λαμβάνουν πλήρη επιστροφή χρημάτων για τις επηρεαζόμενες διαμονές. Επιπλέον, οι οικοδεσπότες έχουν τη δυνατότητα να ακυρώσουν τις σχετικές κρατήσεις χωρίς καμία χρέωση ή άλλη συνέπεια.

Αναφέρεται επίσης ότι ακυρώσεις μέσα στη διάρκεια του ταξιδιού μπορούν να επιτραπούν σε τέτοιες καταστάσεις, με τους επισκέπτες να λαμβάνουν επιστροφή χρημάτων για τις διανυκτερεύσεις που δεν έχουν χρησιμοποιήσει, ενώ και οι οικοδεσπότες δεν θα επιβαρύνονται με χρεώσεις ή συνέπειες.

Η νέα πολιτική δεν εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπως πτώχευση αεροπορικής εταιρείας, ασθένεια ή τραυματισμός του επισκέπτη, καιρικά φαινόμενα που δεν επηρεάζουν το κατάλυμα, κυβερνητικές ταξιδιωτικές συστάσεις ή καθήκοντα ενόρκων ενός επισκέπτη.

Επιπρόσθετα, δεν καλύπτει την περίπτωση του Covid-19 και δεν σχεδιάστηκε για να καλύψει κάθε τύπο αναπάντεχων προβλημάτων ή έκτακτων αναγκών που μπορεί να επηρεάσουν ένα ταξίδι, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να εξετάσουν την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *